Stærk og fri bogen

Jeg hjælper dig med at åbne op for dit kærlige

hjerte, for dig selv og dit liv, så du er stærk og fri

i at være dig i dit liv ❤️

Inspiration til et godt liv med plads til dig

Kom ind til kernen. Livet er enkelt og smukt.

Bogens forord - en lille teaser

 


Hej kære læser og velkommen til min verden.


Hos mig er der ret befriende at være, og ingen emner er hellige.  Det kan godt ske, du ikke er enig med mig i alt, hvad du læser, og det er faktisk også meningen. Denne bog må gerne lægge op til refleksion og en sund dialog.


Denne bog tager nemlig ikke afsæt i alt det en almindelig fagbog har af videnskabelig dokumentation og er ikke umiddelbart korrekt i sine holdninger, vil nogle måske mene. Det er helt med vilje, for jeg hader, når nogle spolerer en dejlig perspektiverende dialog med spørgsmålet; ”Kan du bevise det?” og forventer en lang videnskabelig udredning. Hvad blev der af sund fornuft og tillid?


Denne bog er fuld af selvevidens, eller sagt med finere ord fuld af anekdotisk evidens. Du får det, jeg tror på, og det jeg har erfaret gennem mine mange år som pædagog, leder, konsulent, coach, LEAN-manager, clairvoyant, nutidsheks, stresscoach, NLP-practitioner, klog kone og meget mere.

Jeg favner mangfoldigheden og det samme gør denne bog. Du skal vide, at jeg på ingen måde ejer sandheden, så lad gerne det, du læser, være et afsæt for, at du finder ind til den sandhed, som er din.


Jeg hader overfladiskhed og elsker dybder. Derfor har jeg ryddet bordet for konsulent-buzzwords og i stedet gravet ned til det, det hele har rodfæste i. De tre grundværdier:  Kærlighed, Tillid og Taknemmelighed.


Jeg nævner dem altid i den rækkefølge, da det er sådan jeg ser, de folder sig stærkest ud for dig, din familie, din arbejdsplads, eller hvor du nu finder det relevant at gå hen med dem. Spørger du mig, skal du først begynde at eje dem selv. Dernæst kan du tage dem med videre ud i verden, for det er svært at udfolde noget, du ikke selv ejer.


KÆRLIGHED kommer først, for i kærligheden ser jeg dig, dit lys, din styrke og det, at du kan stå stærk og fri i at være dig. DU er vildt vigtig her i verden. Du skal først og fremmest få styr på, hvem du er. Få styr på, hvad du står for og tror på og tag det så med ud og brug det til at gøre din lille eller store verden til det dejligste sted. Du skal være hjemme i dig selv (og ja, din pæne bil, dit mærketøj, dit ordentlige hjem og dit, til lejligheden, korrekte smil er blot facadepolering, hvis ikke du er hjemme i dig selv).


Spørg dig selv: Evner du at kende dig selv og kende dine dybder, herunder også kærligheden til dig selv i sin reneste form?

Er du ikke der nu, så ro på. Læs bogen og lad dig inspirere.


TILLID følger efter, for tillid er den lim, der får det hele til at hænge sammen. Tilliden kan forbinde dig med alt fra din kollega til din nabo og dine børn. Og til alt det gode i verden, som er større end dig selv. Tillid binder relationer sammen og relationer er virkelig vigtige. Selv om du føler dig stærk og fri alene, behøver du andre omkring dig. Du har brug for nogle at spejle dig i, du behøver livsvidner og mennesker, der kan skabe genklang og resonere på det, du sender ud, når du begår dig i livet.


Til slut kommer TAKNEMMELIGHED. Det er det værktøj, vi kan vedligeholde alt det gode med, som vi har skabt gennem kærligheden og tilliden. Foruden at vedligeholde kan taknemmeligheden også, som kærligheden og tilliden, fungere som din døråbner. Den hjælper dig med at få endnu bedre fat i dig selv og i at stå ved dig selv. For der skal selvfølgelig være 100 % plads til, at du kan være DIG i DIT liv.


Bogen er til dig, der er nysgerrig på dig selv og på, hvordan du kan gøre dit liv og din hverdag til et godt sted at færdes. Dette gælder både i dit eget private liv, på arbejdspladsen, i grupper, klubber, foreninger og forgreninger af samme. Ikke fordi livet og hverdagen udelukkende skal være fuld af lykke og lyserøde skyer. Men fordi livet er enormt smukt - når vi tør tage imod det. Når vi tør gå gennem smerterne så vel som glæderne. For der ligger gaver i form af læringer og øget livskundskab, når vi indtager livet frem for at undslippe det.

Vi, du og jeg, skal ikke blot overleve. Vi skal leve, mærke og sanse livet. Vi skal være til.

Vi skal være os selv!
 


Og lad os så lige lave en aftale om, at du undervejs tager det fulde ansvar for dig selv. Tag det, der giver mening for dig, og lad resten ligge.

Du behøver ikke elske alt det jeg skriver for at lade dig inspirere af mig.

unsplash