Få de 3 vigtigste spørgsmål du kan stille dig selv i livet. Få dem inden 3 minutter.

  Personlig ledersparring er helhedsorienteret

  Blog

  Den bedste sparring er personlig

  Skrevet d. 03.01.2021


  Ledersparring hos mig, handler mindst lige så meget om privatlivet som arbejdslivet - WHAT?


  HVORFOR NU DET?


  Fordi ingen titel er større end det menneske, der er bag. Har du tænkt på det?


  Vælter du, vælter lederen.


  Vælter lederen mangler arbejdspladsen seriøst en nøgleperson - dig! Det er jo dig, der sætter retningen og smitter hele vejen ned gennem organisationen. DU er vigtig.


  (Dine medarbejdere er mindst lige så vigtige, men mere om det en anden gang.)


  Lige nu er det dig der er i fokus.


  For nylig havde jeg en leder, som kom til mig fordi han var træt af at bruge alt for meget energi på at være vred og skuffet over at hans medarbejdere aldrig rigtig gjorde som han sagde. Lad os kalde ham Søren.


  Søren havde egentlig ikke selv set behovet for ledersparring før hans leder sendte ham afsted til mig med ordene: "Du er en dygtig leder Søren, men du skal have mere styr på dine kommunikative kompetencer før du bliver rigtig god".


  Søren kom og han havde heldigvis besluttet sig for at møde ind til sparringsforløbet med åbent sind. Allerede i 2. session ramte vi hovedet på sømmet (Søren er kvik!).


  Søren havde mange gamle mønstre og overbevisninger, som i den grad forhindrede ham i at handle hensigtsmæssigt i dialogen med sine medarbejdere.


  Søren troede:

  1. At hans medarbejdere var ude på at narre ham
  2. At han skulle være leder gennem magtdemonstrationer for at få ørenlyd
  3. At det at rose sine medarbejdere var noget pjat, som ingen fik noget godt ud af


  Er Søren en forfærdelig person? NEJ!


  Men har han været fanget af nogle gamle mønstre og overbevisninger, som han ubevidst har taget med sig gennem livet og nu også til lederjobbet? JA!


  Det viste sig at Søren havde lidt den samme adfærd hjemme sammen med konen og børnene. Hans maskulinitet bød ham at være hård om end kærligheden opblødte det lidt på hjemmefronten. Han slog ikke nogen eller andet grumt, men det var blevet vigtig for ham stædigt at holde på sit, for ikke at tabe ansigt. Også når han godt vidste han var gal på den - han blev hele tiden fanget i sit eget net og formåede ikke at bryde mønstrene selv.


  Det at værdsætte konen for at lægge hans tøj frem, for at hente og bringe børn, for at gøre rent og lave mad så han kunne dyrke arbejdet lå heller ikke lige for og jo, hun brokkede sig da i ny og næ, men det gik jo nok (Lidt endnu....). #Hverdagsglæden var det længe siden de havde følt sammen, men man vænner sig jo til det... eller....

  Derfor, besluttede vi, i fællesskab, at hans første træningsbane var hjemme hos familien. Dette ud fra viden om at familiens trivsel var den base, der gjorde, at han kunne #performeoptimalt på jobbet.


  Søren begyndte så småt at værdsætte konen for de ting hun gjorde for ham. Han begyndte at give slip på magten til fordel for fællesskabet. Han fandt hvile i at tro på, at hun og børnene ville ham det bedste.


  ..... vi spoler lidt i fortællingen... spole spole spole....


  Da han havde gjort sig gode erfaringer og fået et bedre familieliv var de nye vaner så småt ved at blive en ny og naturlig del af Sørens adfærd, og skridt for skridt ændrede han også sin adfærd overfor kolleger og medarbejdere. Søren tog ansvar, lavede sit hjemmearbejde og lod sig spille bedre!

  I dag er Søren en afholdt leder med et godt familieliv i ryggen.


  Søren kendte ikke selv til sit behov for personlig ledersparring (gør du?).


  Søren havde ALDRIG selv valgt at gøre noget ved sin situation, hvis ikke hans leder havde prikket til ham.


  OG... både Søren, Sørens familie og Sørens arbejdsplads har fået fortjeneste ud af Sørens forvandling.


  DERFOR ER DET ALDRIG SPILDT AT INVESTERE I SINE DYGTIGE MEDARBEJDERE, PÅ DET PERSONLIGE PLAN


  HURRA for ledere, der tør blande sig i medarbejdernes adfærd - for at spille både medarbejderen og virksomheden bedre.


  HURRA for ledere, der ikke er bange for at tage ansvar, også når det er svært - for at sikre sig, at de bedste medarbejdere har lyst til at blive fordi de ses, høres og trives.


  HURRA for medarbejdere, der tør gå ind til personlig ledersparring med åbent sind - for at spille sig selv bedre og bedre og for lysten til at give den en skalle for arbejdspladsen.


  Kender du en Søren?

  Måske skal han eller hun blot spilles bedre - til alles bedste -


  Ledersparring giver jeg alene til ledere, som er så seriøse med sig selv, at de er klar til 1 års fri sparring. Dvs. jeg er til stede når du har et behov - smart ik' Kontakt mig i dag, hvis du vil høre mere.


  Vi tales ved, hvis du er klar til at give den en skalle.


  Kontakt mig her