Få de 3 vigtigste spørgsmål du kan stille dig selv i livet. Få dem inden 3 minutter.

  Kan en leder være bange for noget

  Blog

  Kan en leder være bange for noget?

  Skrevet den 25. april 2019


  Er du bange for noget?


  Hvad er der i dit job, som kan få nakkehårene til at rejse sig, tørheden til at indtage halsen eller usikkerheden til at brede sig indeni dig, som var det en steppebrand?


  Som leder er det vigtigt, at du fremstår sikker og troværdig, det ved du. Og når du skal lede i dagligdagen, går det rigtig godt med at have fokus på det der med at fremstå sikker.


  Du er god til at træffe en hurtig beslutning, du kan træde til når det virkelig gælder og kan træffe de svære beslutninger – egentlig går det rigtig godt!

  Alligevel er der områder, som de fleste ledere har modstand på. Bevidst eller ubevidst. Nemlig de områder, som de frygter og også frygter at andre får øje på hos dem.


  Nogle ledere tror, at de kan skjule deres svage sider, men oftest er det uden held, for kolleger og medarbejdere har læst dem. De har set, hvor du som leder går udenom, hvor du trækker dig, hvor du nøler i din beslutningstagning og hvor du i dit kropssprog eller stemmeleje afsløres af din krop.


  Lederens lille top 5 over emner og situationer, som frygtes:

  1. At træffe beslutninger på et usikkert grundlag

  2. At opsige medarbejdere

  3. At fremstå ufølsom og magtsyg

  4. At kritisere medarbejdere

  5. At blive afsløret i at være uvidende


  Kan du genkende nogle af disse områder fra dig selv? Hvis ikke ordret som de står her, så i en afart af det?


  F.eks. kan din mangel på beslutningstagning skyldes, at du endnu ikke selv er helt afklaret inderst inde.


  Måske, har du endnu ikke set gaven i at hjælpe en medarbejder videre til noget, han evt. vil være meget bedre til, end at bestride det job, han har hos dig?


  Måske, vil du egentlig helst at alle holder af dig og derfor bliver du nogle gange for sød og rar i situationer, der kræver en fast og klar håndtering?


  Måske synes du, at det er SÅ ubehageligt at være i en konfliktfyldt situation, at du til hver en tid enten vender det blinde øje til og håber det løser sig uden din deltagelse eller bare trækker dig, giver den anden ret og så gør dit eget bagefter, også selv om det ikke var det I aftalte?


  Måske, er du overbevist om, at du som leder skal være den klogeste i virksomheden og helt overser værdien af at dine medarbejdere, på nogle områder, ved mere end dig og at din fornemste opgave, oftest, vil være at planlægge og koordinere?


  Så svaret på spørgsmålet om en leder kan være bange for noget, må være; JA en leder kan godt være bange for noget.


  Enhver leder er jo også et menneske. En person med en historie, med erfaringer, med viden og med fejl og svagheder, som alle vi andre.


  Snup en ærlig stund med dig selv og stil dig selv følgende spørgsmål:

  • Hvad frygter du?
  • Hvornår er du bange for ikke at slå til i din ledelse?
  • I hvilke situationer er du på glat is?


  Vil du blive en bedre leder, der erobrer dine svagheder og gør dem til dine styrker i stedet?


  Så skal du som det første turde indrømme, at du ikke er perfekt og dernæst arbejde på at acceptere det og erkende det. Når den proces er på plads, kan du begynde at gøre noget ved det – og blive stærkere og stærkere, som menneske og som leder.


  Har du modet til at få øje på dine svagheder?


  Har du modet til at arbejde med dine svagheder?


  Så vinder du over det du frygter og er på vej mod en styrket udgave af dig, som menneske og som leder.


  Vælg at gøre dine sårbarheder til dine største styrker og stå endnu stærkere i din ledelse.


  Vil du ikke vente med at gå i gang og er du lidt usikker på hvordan du gør, så giv mig et kald på 28740002 og lad os snakke om dine muligheder.


  De bedste hilsner Anita Hummelshøj Mikkelsen