Få de 3 vigtigste spørgsmål du kan stille dig selv i livet. Få dem inden 3 minutter.

  Kan du ik sige tak eller hvad

  Blog

  Kan du ik’ sige tak eller hvad…?

  Skrevet den 19. maj 2019 

   

  Hvornår har du sidst sagt TAK? Til hvem? For hvad? Og hvorfor?


  ’Tak er kun et fattigt ord’ siges og synges der…men når vi bruger det skaber det stor værdi. Det vækker følelser, du glædes og det er som om varmen omkring hjertet øges.


  Tak er et fantastisk ord og beslægtet med det er taknemmelighed. Når du ser på dit liv, uanset om det er i privat-, fritids- eller arbejdsmæssigt henseende så er der så mange vinkler at anskue det ud fra.


  Den vinkel jeg vil antage i dag er den taknemmelige.


  Forestil dig, at du sidder i biografen og ser en dokumentarfilm omhandlende dit eget liv. Den er spændende og skaber grobund for nye refleksioner omkring den del af livet du har levet og om den del du som endnu venter.


  Når jeg går i biografen, kan jeg godt lide en film med et indhold, som berører mig og jeg vil gerne følelsesmæssigt trækkes ud i yderligerhederne lige fra gråd, over raseri og fortvivlelse til at møde kærligheden, morskaben og vildskaben.


  Når filmen så nærmer sig sin slutning elsker jeg bare når den er lykkelig eller positivt eftertænksom. Jeg hader at forlade biografen i nedtrykt sindstilstand fordi filmen endte ulykkeligt eller trist.


  Hvilke følelser skal være med i din film?


  I denne dokumentar, er du hovedpersonen og det er dig, der træffer valgene og foretager prioriteringerne undervejs… det er dit liv, som fremtoner på lærredet, på godt og på ondt – intet er udeladt. Hvis du gik i biografen lige nu i dit liv, hvor vil filmen så udspille sig og hvad vil være din stemning – hvordan vil filmen slutte?


  Lige nu, kan du stadig nå at ændre på filmen, du kan nå at lave sceneskift og justere på musikken og handlingen… Hvis dit liv var denne film, hvad vil du så ændre for at den får en god slutning? En slutning, som du kan lide og som vil give mening for dig.


  Du er instruktøren, du bestemmer.


  Et af de ord jeg stoppede op ved for nogle år siden, var ordet TAK.


  Jeg har altid kunnet sige tak, men jeg har ikke altid kunnet bede om hjælp. Siden jeg valgte at hovedpersonen i mit liv skulle lære at bede mere om hjælp og blive bedre til både at sige tak, men også at være mere taknemmelig for det, som hun allerede havde, siden da, er mit liv vokset på alle måder.


  Livskvaliteten er højnet betragteligt, hvilket også har bevirket at hverdagsglædesniveauet et steget.


  Hvad er det så jeg har fået hovedpersonen til, i den justerede udgave af dokumentaren?


  • Det er, at bede om hjælp når det vil være dejligt at få hjælp (har opdaget at folk gerne hjælper også selv om jeg ikke er på dødens rand)
  • Det er, at sige TAK for både stort og småt, at værdsætte mine medmennesker meget mere (ikke alene være glade for at de er her, men virkelig være taknemmelig for, at de er i mit liv)
  • Det er, at være taknemmelig for alt lige fra, at jeg er vågnet og er rask over, at jeg har succes i arbejdet og til, at jeg har fundet nøglen til at skabe min egen dokumentarfilm (og ikke mindst udleve den med en højnet bevidsthed)
  • Det er, at jeg ved, at jeg hele tiden har handlekraften hjemme hos mig selv (når jeg vælger den til og husker at bruge den)


  Hvad er det i din film du gerne vil justere?


  Jeg ved, at både TAK og taknemmelighed også kan gøre en positiv forskel for dig, for dit liv og også for din arbejdsplads, din virksomhed og hvor du ellers færdes.


  Skal TAK og taknemmelighed også mere på banen hos dig?


  Sig til, hvis du behøver inspiration og en samarbejdspartner på vejen, for så hjælper jeg gerne.


  #Foredrag #Ledersparring #Retreat


  TAK fordi du læste med, det er jeg taknemmelig for 😉


  Anita Hummelshøj Mikkelsen