Få de 3 vigtigste spørgsmål du kan stille dig selv i livet. Få dem inden 3 minutter.

  Hvis alt var muligt hvad indførte du så med det samme

  Blog

  Hvis alt var muligt, hvad indførte du så med det samme på din arbejdsplads for; dig selv, din chef, dine kolleger, dine medarbejdere?

  Skrevet den 10. april 2019


  I tiden hører vi om mange alternative måder at drive virksomhed på.


  Vi hører om bygherren, der fyrer alle mellemledere og give ledelsen til den udførende håndværker. Vi hører om brandingvirksomheden, der aflyser ferieregistreringen og lader de ansatte selv tilpasse, hvornår og hvor meget ferie de har brug for at holde gennem året. Vi hører om omsorgsplejen, der lægger ansvaret for den daglige planlægning ud til plejepersonalet, vi hører om…


  Vi er i gang med et paradigmeskifte, vi rykker de sidste rester af industrisamfundets normer og arbejdsregler op med rode og forsøger os frem med nye modeller, der gerne skal matche vores videns- og innovationssamfund.


  Vi kan ikke længere opdele livet i områder og logisk tid for arbejde, familie og fritid. I dag flyder tingene sammen og det vi står med i sin helhed, kalder vi for tilværelsen.


  Den nye tilværelse, hvor vi af al magt prøver at gå udenom stress, overbelastning, udbrændthed og andre af tiden symptomer på, at vi endnu ikke er helt i mål og at verden på mange måder er i opbrud.


  Men kan vi finde én opskrift, den opskrift vi alle søger og, som vil løse alle udfordringer uden at tilføre nye belastende symptomer?

  Ensomhed er kommet snigende allerede. Måske ikke alene det at være ensom i fysisk forstand, men også det at føle sig ensom i fællesskaber og ensom og isoleret fra sig selv.


  Bølgen af meditation, mindfulness og yoga strømmer ind over os her i begyndelsen i det nye paradigme, som forebyggelse og helbredelse af de usunde symptomer. Alle de nye tiltag vi tyer til, i et forsøg på at gøre det bedst mulige.


  Vi kan stille os over i et hjørne og anskue det hele lidt på afstand og tænke vores, vi kan sætte os op i helikopteren, vi kan sætte os ned og analysere og vi kan trække os og alene rette fokus på, at vi selv og vores nærmeste overlever i den tumult verden, nationen, virksomhederne og vi, som mennesker, oplever på alle plan.


  Om der findes én løsning ved jeg ikke, men jeg ved at alt har en begyndelse, et forløb og en udfasning.


  Jeg ved, at vi hver især, hver dag kan gøre noget for at gøre vores eget liv bedre og bedre, dag for dag.


  Jeg ved at denne udvikling i mennesket vil påvirke udviklingen på arbejdsmarkedet, i nationen og på verdensplan. Men, for der er et men. Der er altid et men…


  Men, er det bare en ny cyklus med nye sejre, succeser, udfordringer og symptomer vi fostrer?


  Hvad nu hvis alt var muligt?


  Hvad nu hvis… Hvad ville du så ønske der sker i dag, i morgen, i fremtiden?


  Hvor er du?


  Hvordan kan du påvirke den udvikling, der er i gang?


  Hvad drømmer du om?


  Hvad drømmer dine nærmeste om?


  Hvad drømmer dine kolleger og ansatte om?


  Hvad drømmer landet om?


  Hvad drømmer verden om?


  Kære leder


  Hvis alt var muligt, hvad indførte du så med det samme på din arbejdsplads for; dig selv, din chef/bestyrelse, dine kolleger, dine medarbejdere?


  Hvad?


  Hvorfor?


  Hvordan?


  Tør du kaste bolden op?


  Hvem er klar til at gribe den?


  Hvorfor er de klar til det?


  Brug din ledelse til at skabe bevægelse. En bevægelse, der er brugbar og meningsgivende. Udvid bevidstheden om at være menneske af tiden og livet lige nu.


  Måske du har lyst til at begynde med dig selv?


  De bedste ønsker, Anita Hummelshøj Mikkelsen